Anul 2016

Anul 2016 – un an provocator

Anul 2016 a fost un an foarte interensant și provocator din multe puncte de vedere: 

foarte capricios din punct de vedere meteorologic, de asemenea trebuia sa avem în vedere o cultură deja pe anul 2 de producție ceea ce era o experienta nouă pentru noi, trebuia avut în vedere planificarea și realizarea primului ciclu serios de recoltare, de asemenea prima sarjă de distilare și prima mostra cantitativă de ulei obținut.

Multe se pot spune pentru acest an, dar cel mai mult am ramas cu amintirea câmpului înflorit care a fost o minunăție, o adevarată pată de culoare de care nu ne mai săturam. Aceste flori sunt întradevar ceva special, un festin de mirosuri, culoare și senzații greu de descris in cuvinte.

Am obținut și primul ulei esențial de lavandă producție proprie…

…și primele produse de lavandă iar acum putem spune că ne răsfățăm cu produse de lavandă naturale 100%, de o calitate ireproșabila.

Ce urmeaza?

O cultura nouă, undeva prin toamnă. Deocamdată însă trebuie să facem pregătirile necesare pentru recoltarea florilor de anul acesta, 6 ha de lavandă este totuși o suprafață care nu trebuie neglijată având în vedere fereastra de timp limitată pentru recoltare.